Individuele coaching

Bij individuele coaching help ik je om je persoonlijke doelen, zowel zakelijk als privé, te realiseren door je zelflerend vermogen te ontwikkelen. Dit doe ik door samen met jou te werken aan je (zelf) inzicht, je mindset een boost te geven en, indien nodig, vaardigheden aan of juist af te leren. Het kan zijn dat je steeds weer tegen dezelfde dingen aanloopt en je wilt onderzoeken waar dat vandaan komt en waarom het je steeds belemmert. Of misschien ben je een nieuwe weg ingeslagen en heb je behoefte aan inzichten. De noodzaak om te veranderen hoeft niet altijd vanuit jezelf te komen, maar om die verandering daadwerkelijk te bewerkstelligen moet je wel bij jezelf zijn!

Transformationeel coachen
Ik werk volgens het principe van transformationeel coachen dat een wezenlijke verandering als uitgangspunt heeft en daarvoor gebruik maakt van hoofd, hart en handen. Je hoofd krijgt een andere mindset, je hart wordt geraakt en je handen krijgen iets om mee aan het werk te gaan. Welk doel je jezelf namelijk ook stelt, het moet uit je hart komen! Pas dan komt jouw potentieel vrij en word je een inspiratiebron voor jezelf!

“Bij transformationeel coachen ben jij de deskundige.
Jij hebt alle antwoorden, ik heb de routemap om die antwoorden te vinden.”

Werkwijze
Tijdens het intakegesprek wordt de hulpvraag vastgesteld. Soms is deze gelijk duidelijk, maar het komt ook wel eens voor dat de echte hulpvraag achter het gedrag niet wordt gezien.

“Bijvoorbeeld een leerling die nooit de juiste boeken bij zich heeft, altijd alles kwijt is en altijd het verkeerde werk maakt. Hij wordt daarom vaak uit de klas gestuurd en laat dan clownesk of stoer gedrag zien, omdat hij ten opzichte van de groep niet voor gek wil staan. Hij zal al vlug worden bestempeld als ongemotiveerd en onhandelbaar en komt ongewild in een neerwaartse spiraal. In dit geval kan er een hulpvraag komen van ouders of school met betrekking tot zijn gedrag, terwijl de echte hulpvraag is: “Help me alsjeblieft met plannen en organiseren!”

Als de hulpvraag en datgene wat je wilt bereiken helder is, wordt er een plan van aanpak gemaakt die bovenal inspirerend is. Je weet wat je te doen staat, hebt zin om aan de slag te gaan en ik ben je reisleider die je graag begeleid op deze reis in je leven.

“Een coachtraject is als een rondreis. Het gaat er niet om dat je als eerste aankomt, maar dat je onderweg het meeste hebt genoten.”
Gea van Doorn
Transformationeel therapeut, trainer én coach