Bedrijfscoaching

Mensen staan centraal in elk bedrijf en daarbij is de onderlinge communicatie van essentieel belang. Soms kan die communicatie echter verstoord raken, denk aan onderlinge conflicten, een fusie of een enorme groei van het bedrijf, waardoor het aantal medewerkers ineens enorm toeneemt. Door aandacht te hebben voor interne communicatie kunnen werknemers elkaar inzicht geven in hun denkwereld, wat zorgt voor wederzijds begrip en goede onderlinge verhoudingen.

“Een groep mensen bij elkaar zetten is geen probleem,
van een groep een TEAM maken….dat is de uitdaging!”

Mijn focus bij bedrijfscoaching ligt met name op het verbinden van mensen. Door mensen in hun kracht te zetten en onderling relaties te verbeteren, maak je al een begin van een team. Inzicht krijgen in je sterke punten en valkuilen, open staan voor datgene wat je van een ander zou kunnen leren zijn de volgende stappen op weg naar een solide team met daadkracht en bezieling.

Communicatie
Uit ervaring weet ik dat tijdens een kennismakingsgesprek bij een bedrijf, het dikwijls al heel snel duidelijk wordt dat communicatie één van de factoren is die wel wat aandacht kan gebruiken. Mensen praten vaak tegen elkaar in plaats van met elkaar en zijn ze zich daar totaal niet van bewust. Op het moment dat je weet wat jouw communicatiestijl is en welke stijlen er nog meer zijn, geeft dit zoveel meer helderheid in het proces. In dit filmpje vertel ik hier kort iets over.

Teambuilding
Mensen met elkaar verbinden is het mooiste wat er is! Succesvolle bedrijven hebben een goede sfeer op de werkvloer, collega’s kennen elkaar en er wordt op een open manier met elkaar gecommuniceerd. Maar wat als het even toch niet zo lekker loopt? Of als je juist de teamspirit wilt versterken? Dan hebben we het over teambuilding The Next Level. Een hele dag met elkaar aan de slag door te leren, maar vooral ook te doen. Op een bijna speelse manier worden de pijnpunten binnen het team bloot gelegd en dan samen de schouders eronder om het anders te doen. En ja, daar valt weleens een traantje…..van ontroering of van de slappe lach!

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel
Bedrijfscoaching kan daarnaast ook op een andere manier worden ingezet. Bijvoorbeeld werknemers die zich niet zichtbaar durven maken, geen leiderschap nemen en hun potentieel niet ontplooien. Hieraan ligt vaak een diepere oorzaak aan ten grondslag die te vinden is in het verleden (werk of privé) van de werknemer. Dat kan een situatie zijn waarin je niet voor jezelf kon of durfde op te komen en sindsdien elke confrontatie uit de weg gaat. Dit zorgt voor een energie blokkade, waardoor jezelf zichtbaar maken en je talenten ontplooien ernstig belemmerd wordt. Dit is een voorbeeld waarin individuele coaching perfect ingezet kan worden. Fantastisch om te zien hoe een werknemer zijn plek inneemt, verantwoording en leiderschap dan volledig oppakt…en daarbij straalt!!

Werkwijze
In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we wat de uitdagingen en verwachtingen zijn van uw bedrijf en haar medewerkers. Vrijblijvend, omdat het belangrijk is dat we op dezelfde frequentie zitten voor het beste resultaat. Op het moment dat we samen zin hebben om de mouwen op te stropen om aan de slag te gaan, weet je dat je goed zit!

"TEAM, Together Everybody Achieves More!"
Gea van Doorn
Transformationeel therapeut, coach én trainer