Ervaringen


Gea van Doorn  
Wat mijn werk zo boeiend maakt, is dat elk mens weer anders is. Elke cliënt heeft een andere hulpvraag, andere levenservaringen en uitdagingen in het leven. Maar wat we allemaal willen is liefde, geluk en verbinding ervaren.  

De Engelse vertaling van het woord cliënt is: “Someone who is under your care.” Tijdens je traject zorg ik er voor dat je je veilig voelt en helemaal jezelf kan zijn.

Een aantal van mijn cliënten delen hieronder hun ervaring.

32 jarige zorgmedewerkster 
Gea nam mij aan de hand. Ze maakte voor mij de keuze om even niet meer te gaan werken. Dat was wat ik nodig had. Het voelde als erkenning, gezien worden. Ik kon het accepteren omdat het als een opluchting voelde. Zelf had ik deze keuze toen niet kunnen maken door overtuigingen die ik had. Opgeven is moeilijker dan doorgaan. 
Ik heb geleerd om mijn gedachten en mijn lichaam in verbinding te brengen met elkaar. Het doen van de oefeningen voelt voor mijn lichaam als ontladen.

Het was een intensief proces van drie maanden. Het opschrijven van mijn gevoel en gedachten voor en na de oefening gaf mij inzicht in mijn patronen en irrationele gedachten. Samen met Gea nam ik dit door. Waar nodig deed ik samen met Gea de oefening en zette zij mijn belemmeringen en negatieve overtuigingen om in oefeningen voor thuis. Zo kreeg ik steeds meer grip op mijn gedachten en kwam er weer ruimte voor mijzelf en onderwerpen waar ik energie uit haal.

Inmiddels heb ik mijn traject af kunnen sluiten omdat Gea mij heeft geleerd hoe ik zelfstandig de oefening kan toepassen op wat er speelt. Er zijn momenten dat ‘oude onrust’ weer even in m’n lijf kruipt. De oefening helpt mij dan te ontladen en mijn gedachtepatronen te doorbreken.

Helmy Kleinlugtenbeld, Overloon
Wat bij mij insloeg als een bom was de vraag van Gea:  ‘Wat is jouw droom?’ Doordat Gea me die vraag stelde werd ik me bewust van het feit dat mijn droom nooit werkelijkheid zou worden als ik bleef doen wat ik op dat moment deed. Dat raakte me diep in mijn emoties. Die ene vraag heeft mijn leven drastisch veranderd. Gea, je weet het al, maar nogmaals, vanuit mijn hart, ik ben en
blijf je eeuwig dankbaar voor die ene vraag die je me stelde. ‘Vriendschap sluiten is familie worden uit vrije wil’. 

65 jarige vrouw uit Twente
Het is echt geweldig gegaan. Ik slaap als een roos en kan ’s morgens plop uit bed gaan. Heerlijk. De vakantieweken van mijn geachte collega super goed doorstaan. Van te voren best huiverig voor geweest. Ik ben met de vrije associatie misschien te vrij geweest, ben er nog niet zo handig in. Soms staat me iets niet aan en “dat klop ik er dan uit” en kan dan diegene rustig vertellen wat ik ervan vind. Het helpt ook goed om te denken ” het is niet van mij”. Heb al een paar keer mensen weerwoord gegeven dat ze niet bij mij moesten zijn. Ik wil niet altijd het piespaaltje zijn, ter wille van de “klant is koning” gedachte…. Het gedicht was en is ook een nadenkertje met boemerangeffect. En pak er altijd een zin uit mee aan t eind van m’n klopmoment. Want… ik mag er zijn…. en stralen!!
Heb energie, tuurlijk ook op zijn tijd wel eens moe, maar dat is “gewoon moe”. Ik heb weer zin in dingen… loop op andere mensen toe… stel dingen voor om iets te gaan bekijken, heb 2 keer gewinkeld … in “Corona”-sfeer. En dat ging redelijk ontspannen. Ben met anderen ook wat makkelijker. Geef soms een poeier terug en dat werkt raar genoeg heel ontspannen. Kan weer lang met de kleinkinderen bezig zijn ook al zijn ze nog zo druk en zie het ook weer zitten dat ze komen logeren. Kan de prikkels van flitsende tv-beelden weer normaal verwerken, dus hoef niet meer in de achterkamer te gaan zitten als er een leuke film op tv is. Je hebt geen idee hoe dankbaar ik ben. Ik snap nog steeds niks van het kloppen maar ik had niet kunnen hopen dat het zo goed vooruit zou gaan. Kom maar op met de toekomst!!!

20 jarige vrouw uit Nijverdal
Ik wil je heel erg bedanken voor alles waar je mij de afgelopen weken mee hebt geholpen. Door jouw hulp én steun voel ik me weer goed, heb weer energie en zin in het leven. Vanaf het eerste moment voelde ik me bij jou veilig en vertrouwd, alsof ik na lange tijd weer thuis kwam. Ik dacht: ”Eindelijk iemand die 100% begrijpt hoe ik me voel!” Daarvoor kan ik je niet genoeg bedanken!

Cuny van Leeuwen, Kyoto
Wat ik vooral van jou geleerd heb is, zeg nooit nooit. Jij bent mijn voorbeeld om ervoor te kiezen een oud leven los te laten. Dank je wel voor je vriendschap. Met diepe bewondering en respect voor een prachtig voorbeeld.

flying-frog-lotus-flower

Laura Tietjens, Groningen
Gea is een zonnige coach en trainer, met een uitzonderlijke doortastendheid en het talent om alles wat zwaar lijkt om te zetten naar licht en vruchtbaar.

Berry ter Horst, Rolf te Velde, Waterschap Regge en Dinkel
Onze wens is om de projectverantwoordelijken van onze afdelingen Projecten en Geo-informatie dichter bij elkaar te brengen. Om van elkaar te leren en open te staan voor ideeën van anderen. Na wat zoeken op internet zijn we op de site van Gea van Doorn gekomen. Dit sprak ons direct aan. Haar persoonlijke verhaal, de passie en hetgeen ze mogelijk voor ons kon betekenen. Na een eerste ontmoeting werd ons duidelijk dat ze een gave heeft om mensen bij elkaar te brengen en op een subtiele manier een spiegel voor te houden. Er is uiteindelijk een intervisiebijeenkomst gehouden waarin Gea geprobeerd heeft de deelnemers ‘watervrij’ te kunnen laten denken; open te staan voor elkaars gedachten, elkaar feedback geven. Haar enthousiasme en uitstraling hebben ervoor gezorgd dat dit meer dan gelukt is. We kijken met zijn allen terug op een waardevolle, soms emotionele bijeenkomst. Het is de verdienste van Gea dat dit in zo’n korte tijd gelukt is. Jouw inspiratie heeft ons doen besluiten om jouw kracht te gaan gebruiken voor nieuwe bijeenkomsten en coaching. Gea bedankt!

Anoniem uit Nijverdal
Op het moment dat je bij Gea binnenstapt, voel je je direct op je gemak. Ik ben bij Gea terecht gekomen vanwege een burnout. Ik was al voor een groot gedeelte zelf hersteld, maar ik bleef vermoeid en onrustig. Gea heeft in 5 sessies me geholpen om meer energie te krijgen, zaken uit het verleden los te laten en de wereld anders te bekijken. Ook slaap ik nu bijna iedere nacht goed. Ik voel me lichter en energieker. Een betere versie van mezelf.
Ik gun iedereen een sessie bij Gea. Haar openheid, humor, luisterend oor en deskundigheid zijn ontzetten helpend. Probeer het niet te willen snappen, sta er voor open en laat het los.

Daan uit Enter 18 jaar
Voordat ik met Gea in contact kwam, was ik erg veel aan het piekeren. Ik zag enorm op tegen dingen die ik moest doen, bijvoorbeeld een rijles. En wanneer die rijles dan achter de rug was, spookte er constant door mijn hoofd wat ik allemaal fout gedaan had. Kortom, ik had een enorme angst om dingen niet perfect te kunnen uitvoeren en dat hield me behoorlijk bezig. Hoe vaak ik ook tegen mezelf zei, ik kon niet stoppen met dat gepieker. Ik werd eigenlijk moe van mezelf.
Totdat ik in contact kwam met Gea! De EFT therapie die zij toepast en die ze je ook aanleert zodat je het op jezelf kunt toepassen, heeft mij enorm veranderd. Nu kan ik dingen heel makkelijk loslaten en dat voelt heel fijn! Wanneer ik toch ergens mee zit pas ik EFT toe en dat werkt bij mij altijd!
Een andere grote verandering is dat ik na de behandelingen bij Gea veel meer energie heb. Ik heb namelijk 4 jaar geleden de ziekte van Lyme gehad. Hierdoor was ik nog altijd erg vermoeid. Deze vermoeidheidsklachten ben ik wonderlijk genoeg kwijt. Ik heb zelfs mijn hobby, het wielrennen, weer kunnen oppakken.
De behandelingen bij Gea heb ik als erg prettig ervaren. Gea kan je op een heel bijzondere en leerzame manier de spiegel voorhouden en ze weet je op een hele fijne manier te coachen. Ik sta veel ontspannender in het leven, en daar ben ik Gea enorm dankbaar voor!

Een hele blije moeder uit Almelo
Met mijn dochter gaat het eindelijk weer goed, ze is veel stabieler en staat open in het contact naar andere mensen.
Daarnaast is ze een stuk vrolijker en komt steeds beter voor haarzelf op. Ik heb al een paar keer gemerkt dat ze de andere huisgenoten op een rustige manier commentaar teruggaf zonder zichzelf helemaal te verliezen. Ik merk dat ze steeds beter in haar vel komt te zitten. Ik geniet ervan mijn dochter weer zo te zien.

Mieke Duynstee, Niekerk
Werken met Gea lijkt op liggen in een bubbelbad. Je laat je heerlijk in het warme water glijden, wordt liefdevol omringd door het warme water, en net op het moment dat het toch wel erg comfortabel wordt, zet Gea de bubbels aan. Ze heeft een hele eigen manier waarop ze je uitdaagt het beste uit jezelf te halen met vaak een hele verrassende uitwerking.

Els te Woerd, Enschede
In het kort kan ik Gea het best omschrijven als stralend, blij, zichzelf, bemoedigend, belangstellend, open en eerlijk. Ze is een voorbeeld als het gaat om, hoe je ondanks moeilijkheden het leven toch in eigen hand kunt nemen. Ik wordt altijd blij als ik in haar omgeving ben en heb dan het gevoel haar al jaren te kennen.

Wendy Korte, Albergen
Bevrijdend, opluchtend en verlichtend. Dit zijn de eerste woorden die in mij opkomen als ik denk aan wat EFT voor mij heeft betekend. Op een gegeven moment zat ik vast in mijn eigen emoties, ik kon er geen kant meer mee op. Ik wilde graag verder groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling, maar voelde me letterlijk vast zitten in mijn verleden en de bijbehorende emoties. Dankzij Gea heb ik de kans gekregen om te werken met haar en kennis te maken met EFT. Na de eerste keer voelde ik mij zo ontzettend opgelucht, vrij. Ik kreeg het gevoel dat ik weer kon ademhalen. 
Begin 2010 is bij mij de diagnose van de Ziekte van Lyme vastgesteld en heb hiervoor meerdere zware medicijnbehandelingen voor ondergaan, maar niets mocht baten.. Totdat ik tot inkeer kwam en mij besefte dat ik met mijzelf aan de slag moest gaan. De eerste afspraak met Gea was een verademing, heerlijk hoe ze met een lach en een traan je een (confronterende) spiegel voor houdt. Vervolgens aan de slag gegaan met EFT, wat een bevrijding! Het is echt onvoorstelbaar hoe je je diepste angsten en emoties onder controle kunt krijgen met EFT. Sterker nog, het werkt bijna verslavend.
Het mooie van EFT is dat Gea je de techniek aanleert, waardoor je er thuis ook mee aan de slag kunt gaan. Grote, maar zelfs de ‘kleinste’ vervelende emoties wil, durf en kan ik nu aanpakken. Gea, ik wil je vanuit het diepste van mijn hart bedanken voor de persoonlijke groei en ontwikkeling die ik nu nog steeds elke dag mag ervaren!!

Marco van Rossum, Kyoto
Wat ben jij een geweldig inspirerend mens. Ik heb genoten van je energie en zonder dat je het wist heb je mij eraan herinnerd hoe ik mijn werk zie en hoe ik wil dat het eruit gaat zien. Hiervoor wil ik je enorm bedanken. Het synergetisch en van hart-tot-hart werken is iets wat ik graag samen met jou wil uitdragen. Shine on!

Hella Meisen, Valkenburg
Gea is een kleurrijk type. De manier waarop ze ergens binnenkomt mag er zijn. Wanneer ze met je aan het werk gaat, merk je dat ze een en al oor is en een hoge dosis empathie heeft. Hierdoor is ze in staat je een enorme liefdevolle schop onder je kont te geven en ik heb deze altijd dankbaar aanvaard. De manier waarop Gea je dingen duidelijk kan maken, is een manier die altijd blijft hangen en ik zal haar tips en adviezen niet snel vergeten. Een dikke chapeau!

"De ander is er niet om jou gelukkig te maken. De ander is er om jouw geluk mee te delen."
Gea van Doorn
Transformationeel therapeut, coach én trainer